Amaretti-ijs


Amaretti-ijs is een heerlijk Italiaans dessert dat de perfecte combinatie van zoet en knapperig biedt. Gemaakt met amaretto-koekjes, room en suiker, is dit ijs een traktatie voor ijsliefhebbers. Het is gemakkelijk te maken en vereist geen ijsmachine. Met slechts een paar ingredienten kunt u thuis genieten van dit heerlijke ijs.

Voorbereidingstijd:15 minuten
Kooktijd:6 uur
Categorie:Dessert
Herkomst:Italiaans
porties:4


Ingredienten:
  • 200 ml slagroom
  • 100 ml volle melk
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 1 eetlepel amaretto-likeur
  • 100 gram amaretti-koekjes, fijngehakt


Stap voor stap bereiding:
  1. Giet de slagroom en melk in een kom en voeg de suiker toe. Roer goed totdat de suiker is opgelost.
  2. Voeg de amaretto-likeur toe en roer opnieuw om alles goed te combineren.
  3. Giet het mengsel in een ijsbak en zet het minimaal 6 uur in de vriezer.
  4. Neem het ijs na 6 uur uit de vriezer en klop het goed door met een vork om de vorming van ijskristallen te voorkomen.
  5. Voeg de fijngehakte amaretti-koekjes toe aan het ijs en meng goed.
  6. Zet het ijs terug in de vriezer en laat het nog 2 uur bevriezen, of totdat het volledig stevig is geworden.
  7. Serveer het Amaretti-ijs in mooie glazen en garneer eventueel met extra amaretti-koekjes.
  8. Geniet van je zelfgemaakte Amaretti-ijs!

Amaretti-ijs

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *