Afbeelding van pixabay.com. Deze afbeelding is automatisch gevonden en kan afwijken van de werkelijkheid.

Kokosijs


Kokosijs is een heerlijk verfrissend dessert dat perfect is voor warme zomerdagen. Dit romige veganistische ijs heeft een exotische smaak en is gemakkelijk te maken met een paar eenvoudige ingrediƫnten. Met dit recept maak je ongeveer 4 porties van kokosijs. Geniet van de heerlijke smaak van de tropen met dit eenvoudige recept!

Voorbereidingstijd:10 minuten
Kooktijd:20 minuten
Categorie:Dessert
Herkomst:Internationaal
porties:4


Ingredienten:
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 g suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 1/4 tl zout
  • Optioneel: geraspte kokos voor garnering


Stap voor stap bereiding:
  1. Doe de kokosmelk, suiker, vanille-extract en zout in een blender. Meng tot alles goed gecombineerd is.
  2. Giet het mengsel in een ijsmachine en volg de instructies van de machine om het ijs te maken. Als je geen ijsmachine hebt, kun je het mengsel in een luchtdichte container gieten en gedurende 4-6 uur in de vriezer bewaren. Roer het mengsel elke 30 minuten even door, zodat er geen ijskristallen ontstaan.
  3. Als het ijs klaar is, kun je het direct serveren of het nog even in de vriezer bewaren voor een steviger textuur.
  4. Garneer het kokosijs eventueel met geraspte kokos voor een extra tropische touch.
  5. Geniet van je zelfgemaakte kokosijs!

Kokosijs

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *