Afbeelding van pixabay.com. Deze afbeelding is automatisch gevonden en kan afwijken van de werkelijkheid.

Citroenijs


Citroenijs is een verfrissend en smaakvol dessert dat perfect is voor warme zomerdagen. Met zijn zoetzure smaak en romige textuur is het een favoriet bij velen. Het beste van alles is dat het gemakkelijk te maken is en slechts een paar ingrediƫnten nodig heeft. Dit recept voor citroenijs is gemaakt zonder een ijsmachine en vereist geen kooktijd. Het is dus een snelle en eenvoudige manier om van dit heerlijke en verfrissende dessert te genieten. Volg gewoon de onderstaande instructies en je zult binnen no-time je eigen zelfgemaakte citroenijs hebben.

Voorbereidingstijd:15 minuten
Kooktijd:0 minuten
Categorie:Dessert
Herkomst:Nederlands
porties:4


Ingredienten:
  • 4 citroenen
  • 300 ml gecondenseerde melk
  • 300 ml volle melk
  • 100 gram suiker


Stap voor stap bereiding:
  1. Pers de citroenen uit en bewaar het sap.
  2. Meng in een kom de gecondenseerde melk, volle melk, suiker en het citroensap.
  3. Roer het mengsel goed door tot de suiker volledig is opgelost.
  4. Giet het mengsel in een plastic bak met deksel.
  5. Plaats de bak in de vriezer voor minimaal 5 uur of tot het mengsel volledig bevroren is.
  6. Als het ijs volledig bevroren is, haal het uit de vriezer en laat het een paar minuten op kamertemperatuur staan om zachter te worden.
  7. Schep het ijs in kommen of ijsbekertjes en serveer direct.

Citroenijs

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *