Koffieijs is een heerlijk verfrissend dessert dat perfect is voor warme zomerdagen. Dit ijsrecept combineert de heerlijke smaak van koffie met romige textuur, waardoor het een onweerstaanbare traktatie is voor koffieliefhebbers. Of je nu een feestje hebt of gewoon jezelf wilt verwennen, dit recept voor koffieijs zal zeker een hit zijn!

Het maken van koffieijs is eigenlijk vrij eenvoudig. Je hebt slechts een paar ingrediƫnten nodig en een ijsmachine. Als je geen ijsmachine hebt, kun je ook handmatig ijs maken, maar dit kan wat meer tijd en moeite kosten. Hoe dan ook, het resultaat zal het zeker waard zijn!

Om te beginnen met het maken van koffieijs, heb je het volgende nodig:

– 500 ml volle melk
– 200 ml slagroom
– 150 gram suiker
– 4 eetlepels oploskoffie
– 4 eierdooiers

Begin met het oplossen van de oploskoffie in een beetje warm water. Zorg ervoor dat de koffie volledig is opgelost voordat je verder gaat. In een grote kom meng je de melk, slagroom en suiker tot de suiker volledig is opgelost. Voeg vervolgens de opgeloste koffie toe en meng alles goed door.

Scheid de eieren en plaats de dooiers in een aparte kom. Klop de eierdooiers lichtjes op tot ze lichter van kleur zijn. Voeg vervolgens geleidelijk het koffie-melkmengsel toe aan de eierdooiers terwijl je blijft kloppen. Blijf kloppen tot alles goed gemengd is.

Giet het mengsel in een pan en verwarm het langzaam op laag vuur. Blijf roeren om te voorkomen dat het mengsel aanbrandt. Het is belangrijk om het mengsel langzaam op te warmen, zodat de eieren niet gaan stollen. Blijf verwarmen totdat het mengsel dikker begint te worden.

Haal de pan van het vuur en laat het mengsel volledig afkoelen. Giet het vervolgens in de ijsmachine en volg de instructies van de fabrikant om het ijs te laten draaien. Dit duurt meestal ongeveer 20-30 minuten, afhankelijk van de ijsmachine die je gebruikt.

Als je geen ijsmachine hebt, kun je het mengsel in een luchtdichte bak gieten en in de vriezer plaatsen. Roer het mengsel elke 30 minuten door gedurende 2-3 uur, zodat er geen ijskristallen vormen. Dit zal resulteren in een iets minder gladde textuur, maar het ijs zal nog steeds heerlijk smaken!

Serveer het koffieijs in mooie ijscoupes en garneer indien gewenst met wat chocoladeschaafsel of geklopte room. Geniet van het heerlijke koffieijs als dessert na een maaltijd of gewoon als verfrissende traktatie op elk moment van de dag!

Met dit eenvoudige recept voor koffieijs kan iedereen genieten van een heerlijke traktatie met de smaak van koffie. Experimenteer gerust en voeg wat extra’s toe, zoals stukjes chocolade of karamel, om het ijs nog specialer te maken. Laat je creativiteit de vrije loop en maak van dit recept jouw eigen favoriete koffieijs!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *