Stracciatella-ijs
Stracciatella-ijs is een heerlijk romig ijs met stukjes pure chocolade erin. Het is een klassiek Italiaans ijs dat perfect is voor warme zomerdagen. Dit recept voor Stracciatella-ijs is eenvoudig te maken en vereist geen speciale apparatuur. Met slechts een paar ingrediƫnten kun je thuis een smakelijk en verfrissend ijsje maken. Het is een geweldige traktatie voor het hele gezin.

Voorbereidingstijd:10 minuten
Kooktijd:30 minuten
Categorie:IJs
Herkomst:Italiaans
porties:6


Ingredienten:
  • 500 ml volle melk
  • 200 ml slagroom
  • 125 gram suiker
  • 3 eidooiers
  • 100 gram pure chocolade


Stap voor stap bereiding:
  1. Verwarm de melk en slagroom in een pan op laag vuur totdat het bijna kookt.
  2. Klop in een grote kom de eidooiers en suiker tot een licht en luchtig mengsel.
  3. Voeg geleidelijk de warme melk en slagroom toe aan het eidooiermengsel, terwijl je blijft roeren om klontjes te voorkomen.
  4. Giet het mengsel terug in de pan en verwarm het op laag vuur totdat het dikker wordt. Blijf roeren zodat het niet aanbrandt.
  5. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen. Zet het daarna minimaal 4 uur in de koelkast om goed koud te worden.
  6. Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron. Laat het een beetje afkoelen.
  7. Giet het ijsmengsel in een ijsmachine en volg de instructies van de machine om er ijs van te maken.
  8. Voeg tijdens het draaien van het ijs de gesmolten chocolade langzaam toe, zodat het gelijkmatig verdeeld wordt.
  9. Schep het stracciatella-ijs in een luchtdichte bak en zet het minimaal 2 uur in de vriezer om helemaal op te stijven.
  10. Serveer het stracciatella-ijs in mooie ijscoupes en geniet ervan!

Stracciatella-ijs

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *