Cookies and Cream-ijs
Cookies and Cream-ijs is een heerlijk verfrissend dessert dat perfect is voor een warme zomerdag. Het combineert romig vanille-ijs met knapperige stukjes chocoladekoekjes. Dit recept is eenvoudig te maken en vereist geen ijsmachine. Hier volgt een stapsgewijze handleiding om Cookies and Cream-ijs thuis te maken.

Voorbereidingstijd:15 minuten
Kooktijd:4 uur
Categorie:Desserts
Herkomst:Internationaal
porties:6


Ingredienten:
  • 400 ml gecondenseerde melk
  • 500 ml volle room
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 12 chocoladekoekjes, in stukjes gebroken


Stap voor stap bereiding:
  1. Doe de gecondenseerde melk in een kom en voeg het vanille-extract toe. Meng goed.
  2. Klop de volle room in een aparte kom stijf.
  3. Voeg de stijfgeklopte room toe aan de kom met gecondenseerde melk. Meng voorzichtig met een spatel totdat alles goed vermengd is.
  4. Voeg de stukjes chocoladekoekjes toe aan het mengsel en roer ze erdoorheen.
  5. Giet het mengsel in een diepvriesbak of een ijsbak en zet het in de vriezer.
  6. Laat het ijs gedurende 4 uur of tot het stevig is geworden in de vriezer.
  7. Serveer het Cookies and Cream-ijs in kommen of hoorntjes en geniet ervan!

Cookies and Cream-ijs

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *