Mango-ijs
Mango-ijs is een heerlijk verfrissend dessert dat perfect is voor de zomermaanden. Het is gemakkelijk te maken en vereist slechts een paar ingrediĆ«nten. Dit recept voor mango-ijs geeft je een romige, zoete smaak met de frisheid van mango. Het is een geweldige manier om te genieten van de natuurlijke zoetheid van mango’s en tegelijkertijd af te koelen. Volg de onderstaande instructies om je eigen mango-ijs te maken.

Voorbereidingstijd:10 minuten
Kooktijd:4 uur invriezen
Categorie:Dessert
Herkomst:Werelds
porties:4


Ingredienten:
  • 2 rijpe mango’s
  • 300 ml slagroom
  • 150 g suiker
  • 1 theelepel vanille-extract


Stap voor stap bereiding:
  1. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees van de pit. Pureer de mango’s in een blender of keukenmachine tot een gladde puree.
  2. Klop de slagroom in een grote kom tot zachte pieken ontstaan. Voeg de suiker en vanille-extract toe en blijf kloppen tot de suiker is opgelost.
  3. Voeg de mango-puree toe aan de slagroom en vouw voorzichtig samen tot alles goed gemengd is.
  4. Giet het mengsel in een ijsmachine en volg de instructies van de machine om het ijs te laten bevriezen. Dit duurt meestal ongeveer 30-40 minuten.
  5. Als je geen ijsmachine hebt, giet het mengsel dan in een diepvriesbak en zet het in de vriezer. Roer het mengsel elke 30 minuten goed door, totdat het stevig is bevroren (ongeveer 4 uur).
  6. Serveer het mango-ijs in mooie glazen of kommetjes en geniet van de verfrissende smaak van dit heerlijke dessert!

Mango-ijs

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *