Vanille-ijs
Vanille-ijs is een heerlijke klassieker die perfect is als dessert op warme zomerdagen. Het is romig, verfrissend en heeft een volle vanillesmaak. Je kunt dit ijs gemakkelijk thuis maken met slechts een paar ingrediƫnten. In dit recept gebruiken we room, suiker, vanille-extract en eigeel. Het resultaat is een zijdezacht en smaakvol vanille-ijs waar het hele gezin van zal genieten.

Voorbereidingstijd:10 minuten
Kooktijd:30 minuten
Categorie:Dessert
Herkomst:Nederlands
porties:4


Ingredienten:
  • 500 ml room
  • 150 gram suiker
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 4 eierdooiers


Stap voor stap bereiding:
  1. 1. Doe de room en suiker in een pan en verwarm op laag vuur. Roer regelmatig totdat de suiker volledig is opgelost.
  2. 2. Haal de pan van het vuur en voeg het vanille-extract toe. Roer goed door.
  3. 3. Klop de eierdooiers in een aparte kom. Voeg langzaam het roommengsel toe aan de eierdooiers terwijl je blijft kloppen.
  4. 4. Giet het mengsel terug in de pan en verwarm op laag vuur. Blijf roeren totdat het mengsel dikker wordt en de achterkant van een lepel bedekt.
  5. 5. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen. Zodra het is afgekoeld, giet het mengsel in een ijsmachine en volg de instructies van de machine om het ijs te laten bevriezen.
  6. 6. Als je geen ijsmachine hebt, giet het mengsel dan in een diepvriesbestendige container en plaats in de vriezer. Roer het ijs elke 30 minuten gedurende de eerste 3 uur om te voorkomen dat er ijskristallen vormen.
  7. 7. Laat het vanille-ijs volledig bevriezen in de vriezer voordat je het serveert.

Vanille-ijs

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *